logo.jpg
  ZOEK
Arvicola
Login
Nieuw
 
Links
 
 
Terug
Verslag PACO Kalmthout 27 januari 2019


’s Ochtends om 8u15 is er volop bedrijvigheid in het gemeentelijk zwembad van Kalmthout.  De zwemmers van AZK staan te popelen om in te zwemmen voor hun jaarlijks Paco-zwemfeest in eigen zwembad.  Omstreeks 8u40 komen ook de zwemmers van de andere deelnemende clubs toe : ZIK,  SYNCHRODOLFIJNEN, ZOLA, HOZT, KZ en ZVL.  Zwemmers van geboortejaar 1995 tot 2013 kunnen deelnemen.


Een aantal bestuursleden trekken aan de kar om dit zwemfeest in goede banen te leiden en zoals steeds kan AZK ook rekenen op de medewerking van tal van vrijwilligers.  De organisatie van deze vriendschappelijke wedstrijd zorgt voor een saamhorigheid binnen ons clubleven.
 
Stipt om 9u30 fluit Stefan, onze starter, de eerste wedstrijd in gang. Thomas, Matthias, Veerle, Kristof, Peter en Koen fungeren als tijdopnemers.  Patouche en Liesbeth lopen weg en weer met startkaarten, Jimmy en Tom beheren het sportsecretariaat, Bénédicte en Inge zorgen voor informatie en programma’s, Kristin en Koen staan bij de oproepkamer, Greet houdt iedereen op de hoogte via de micro, Matthias en Sarah staan paraat als redder, Katrien is fotograaf van dienst, Hannes heeft de algemene leiding in handen en ondertussen maakt Gitte voor iedereen lunch klaar in de keuken.  Er heerst een leuk bedrijvigheid.
 
Het voorprogramma zag er heel aantrekkelijk uit.  Elke deelnemer mocht 2 verschillende wedstrijden kiezen.  De trainers bereidden hun zwemmers voor tijdens de voorgaande weken. 
 
Zwemmer, trainer en supporter genieten van het sportieve gebeuren.  Alles verloopt vlekkeloos.

 

Aan het einde van de voormiddag is ook een leuke estafette voorzien; de ondertussen traditionele AZK-estafette waar trainer en zwemmers snel moeten zwemmen, maar waar ook geluk een factor is voor winst.  Kortom iedereen (jong, of nog jonger, snel, en minder snel)  heeft de mogelijkheid om te winnen;  deelnemen is immers het allerbelangrijkst.

 

De wedstrijd is net voor 12h00 afgelopen; een perfecte timing.  Elke deelnemer krijgt nog een medaille, een drankje en een snoepje.
 
Kinderen glunderen, ouders zijn fier, trainers zijn trots, bestuur is tevreden, ….


Een geslaagd Paco-zwemfeest!

 Geschreven door: Hannes Bes
Datum gepost: 10/02/2019
Aantal lezingen: 124

Terug
Afdrukken  
 
Copyright ARVICOLA
Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid
Powered by STOSIO