logo.jpg
  ZOEK
Arvicola
Login
Nieuw
 
Links
 
 
Terug
VJK 07 feb - 09 feb


Dit weekend was het eindelijk zover, de Vlaamse Jeugdkampioenschappen! AZK werd vertegenwoordigd door 6 zwemmers: Warre Geens, Warre Van Ginneken, Roos Aernouts, Hanne Ceulemans, Jinthe Michielsen en Lies Van Havenberg.


Voor Warre Geens was het zijn eerst grote kampioenschap, maar dat hebben wij niet gemerkt!
Hij kwam voor 100m rugslag, 100m crawl en 100m schoolslag. Op rugslag eindigde hij 12e! Ook zijn crawl, maar vooral zijn schoolslag werd heel goed gezwommen.


Warre Van Ginneken heeft al meerdere kampioenschappen achter de rug en merkt dat het niveau heel hoog is. Maar Warre liet zich niet afschrikken. Op 100m vlinderslag zwom hij een mooie besttijd. 200m crawl was ook goed, maar 200m rugslag was nog beter, want hier eindigde hij 9e! Op de 100m rugslag kon hij eindelijk onder de 1.20 duiken in groot bad!


Roos was heel zenuwachtig voor deze wedstrijd. Maar net zoals vorig jaar presteerde ze goed onder druk. 200m rugslag ging nog een beetje moeizaam, maar op 100m schoolslag zette ze een mooie besttijd neer. Met haar 200m crawl verraste ze de trainers! En met de 100m rugslag sloot ze haar kampioenschap af in stijl. Zeer goed gezwommen Roos!


Hanne Ceulemans keek al lang uit naar dit kampioenschap. Voor de 100m vlinderslag oefende ze intensief op haar ademhaling, en met resultaat. Wat een knappe besttijd!!!

400m vrije slag daar keek Hanne het hardste naar uit. Vol zelfvertrouwen zwom ze deze mooie wedstrijd. Het resultaat: 8 seconden sneller dan op de Belgische! Ook in de 100m vrije slag had Hanne veel zin. Tijdens de estafette ging het nog wat moeizaam, maar haar individuele wedstrijd werd een topwedstrijd. Maar liefst 3 seconden van haar tijd. A-tijd en goed voor een ticket naar het BJK deze zomer! Hanne sloot haar wedstrijd af met een straffe 200m wisselslag!
 

Voor Jinthe was het haar eerst grote kampioenschap, maar daar merkten wij absoluut niets van! Wat een tijden!!! Voor de 100m schoolslag was ze best zenuwachtig, maar achteraf gezien was dit helemaal niet nodig. Op 200m vrije slag scoorde Jinthe nog een A-tijd en liet ze zien dat ze ook echt goed kan doorzwemmen! Op de 100m vrije slag ging ze er pas echt van door! De seconden vlogen eraf, en opnieuw goed voor een A-tijd en ticket naar BJK deze zomer.
Voor de 100m rugslag was Jinthe er van overtuigd dat ze niet meer sneller kon, maar ze ging toch proberen. En jawel hoor. Nog 2 seconden eraf!!! Mooi voor de 11e plaats en een BJK plaatsing.


Ook Lies stond voor de eerst keer op het VJK. Haar eerste nummer 100m vrije slag liep nog niet zoals verwacht. Maar vanaf dan ging het alleen maar beter. Op 100m vlinderslag zwom ze een mooie besttijd en op 200m vrije slag brak ze stevig haar record. Dit is ook goed voor een A-tijd en ticket naar BJK deze zomer!


Zaterdagavond zwommen we ook nog een leuke estafette.


Nogmaals een dikke dikke proficiat van de trainers aan alle deelnemers. Jullie hebben het fantastisch gedaan! Geschreven door: Webmaster 1
Datum gepost: 10/02/2020
Aantal lezingen: 109

Terug
Afdrukken  
 
Copyright ARVICOLA
Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid
Powered by STOSIO