logo.jpg
  ZOEK
Arvicola
Login
Nieuw
 
Links
 
 
Terug
AZK 40 jaar #2


 Een club oprichten, allemaal goed en wel. Maar die club moet ook herkenbaar zijn, een naam krijgen.

 

“Arvicola” was het idee van Rita Gordon (De familie Gordon was in de jaren 80’ ook één van de zeer actieve families in de club). Dat is Latijn en betekent “woelrat” of “waterrat”. En als we nu naar onze zwemmers kijken, is dat nog altijd een goed gekozen naam.

Het eerste logo was het resultaat van een wedstrijd onder de eerste leden die gewonnen werd door Patrick Janssens (ook een legendarische clubnaam). De hoofdletter A was een startblok waar elegant een zwemmer afdook (wel niet meer volgens de regels van de kunst, nu 40 jaar later).
Voor de volgende logo’s nam de familie Smets het heft in handen. Het tweede werd getekend door Dirk Smets. Het was strakker en ging mee met zijn tijd.
De rat van het huidige logo overleeft al lang en is nog altijd leuk om mee te spelen. Deze werd ontworpen door Bea Smets (de oudste zus van Mark en een professioneel grafisch ontwerper). Dat was geïnspireerd op een muis uit een kinderboek waar je zoals "Waar is Wally" je op elke pagina op zoek moest naar de muis. Maar met een beetje aanpassingen en mooie vliezen was het helemaal van toepassing voor onze club.
Een naam, een kleur, een logo. Ja, de zwemmers van Arvicola kan je al 40 jaar duidelijk herkennen aan hun T-shirts en badmutsen waar die 3 zaken steeds in terug kwamen.
Hoe je hen verder nog kon herkennen, welk soort badpakken, zwembroeken, trainingspakken, zwemzakken, … versleten werden door talloze generaties zwemmers. Daar komen we later nog wel eens op terug.
Voor foto's -> check onze facebookpagina


Geschreven door: Hannes Bes
Datum gepost: 19/06/2020
Aantal lezingen: 156

Terug
Afdrukken  
 
Copyright ARVICOLA
Gebruiksovereenkomst - Privacybeleid
Powered by STOSIO