Doel

 

De competitiegroep wil een kwaliteitsvol en planmatig opgebouwd aanbod ontwikkelen om sportzwemmers de ruimte en ondersteuning te bieden om het beste uit zichzelf naar boven te halen zodat ze zich met anderen kunnen meten op meerdere niveaus in licentiewedstrijden van de Vlaamse Zwemfederatie of Kampioenschappen op Belgisch niveau.

De keuze van een zwemmer voor de competitiegroep is een bewuste en positieve keuze. Van hen (en van hun ouders) wordt voldoende trainingsinzet en motivatie gevraagd zodat ze hun ambities in de praktijk waar kunnen maken. Voor elke zwemmer wordt, binnen de mogelijkheden van hun talenten, de lat jaar na jaar wat hoger gelegd zowel op technisch niveau als wat betreft tijden.

Zwemmers komen meestal in de competitiegroep via het beloftenteam van onze eigen zwemschool.

 

Selectie

 

De zwemmers van het beloftenteam worden na een jaar geƫvalueerd en geselecteerd voor de competitie als ze voldoen aan bepaalde criteria zoals techniek, inzet, aanwezigheid en snelheid. Zwemmers van andere clubs kunnen op basis van een test ook starten in onze competitie groep. Indien u interesse heeft om getest te worden kan u zich melden via ledenbeheer@arvicola.be.

 

Begeleiding

 

Elke groep heeft een groepstrainer die de trainingen schrijft en de zwemmers nauwlettend opvolgt en evalueert. De trainingen worden geschreven op basis van een jaarplanning gemaakt door de verantwoordelijke van de competitie in samenspraak met de hoofdtrainer. (Zie ook tabblad trainers).