Over AZK

pexels-edneil-jocusol-2326887

Arvicola Zwemclub Kalmthout

Arvicola is een zwemclub waar kinderen vanaf 4 jaar kunnen leren zwemmen, ze kunnen er de verschillende zwemstijlen op een correcte manier aanleren. Als de verschillende zwemstijlen aangeleerd zijn, kunnen ze kiezen voor recreatief zwemmen of kan het zijn dat ze lid worden van de competitiegroep.

Onze Visie en Missie

Onze visie

Arvicola zwemclub Kalmthout ontplooit zijn activiteiten via drie pijlers: zwemschool, recreatie en competitie. Deze groepen zijn door een gemeenschappelijk project met elkaar verbonden maar ontwikkelen elk een eigen aanbod.

Dit gemeenschappelijk project is het aanleren van correcte zwemslagen; gebaseerd op de cursussen van de Vlaamse Trainersschool (d.i. samenwerkingsverband Bloso, Universiteiten en Hogescholen L.O. en sportfederaties) en de nieuwste ontwikkelingen in de zwemsport.

Het belang van verschillende doorstromingsmogelijkheden moet onderstreept worden opdat elk kind een weg kan volgen naar zijn mogelijkheden en keuze.

Onze missie

Arvicola zwemclub Kalmthout is een zwemclub die zich profileert als familieclub waar ieder kind en jongere vanaf een leeftijd van 4 jaar terecht kan.

Elk kind krijgt de kans om zich binnen zijn of haar mogelijkheden te ontplooien in de zwemsport binnen de mogelijkheden en krijtlijnen van de club. 

 

Ons Sportief Aanbod

pexels-edneil-jocusol-2326887

Zwemschool

Spelenderwijs worden de kinderen in de zwemsport geïnitieerd. Weg met waterangst! Tijd voor salto’s, buikdraai, duiken, hoepelzwemmen, zwemplezier en speels ontdekken.

pexels-pixabay-261185

Sportteam

De zwemmers in ons ‘sportteam’ beoefenen wekelijks de zwemsport.
Dit wordt gecombineerd met een fijne groepssfeer en vele vriendschappen.

chuttersnap-G8OyN_tOIwY-unsplash

Competitieploeg

De competitiegroep wil een kwaliteitsvol en planmatig opgebouwd aanbod ontwikkelen om sportzwemmers de ruimte en ondersteuning te bieden om het beste uit zichzelf naar boven te halen.