Sportteam

Starten in ons sportteam

De zwemmers in ons ‘sportteam’ beoefenen wekelijks de zwemsport. Dit wordt gecombineerd met een fijne groepssfeer en vele vriendschappen.

Ze onderhouden hun conditie door te trainen op uithouding zonder de techniek van de verschillende zwemstijlen, die ze leerden in de zwemschool, uit het oog te verliezen. Daarnaast wordt vlinderslag, het starten en de keerpunten extra onder handen genomen.

Afhankelijk van het zwemniveau van rugslag, borstcrawl en schoolslag en de vrije plaatsen in de bestaande zwemgroepen wordt bepaald of zij kunnen starten in onze club. 

Algemeen

Onze lesmogelijkheden

De zwemmers van het ‘Sportteam’ trainen 1 keer per week. Deze training valt op zaterdagochtend tijdens de cluburen, voor de oudste groep valt deze op vrijdagavond.

*Indien de mogelijkheid zich voordoet om een extra baan te voorzien tijdens de week voor het sportteam en/of het conditieteam zal AZK alles in het werk stellen om dit te kunnen organiseren.

De zwemmers kunnen bij hun herinschrijving in mei aangeven of zij 1x/week of 2x/week wensen te trainen.

 *De zwemmers met de meeste aanwezigheden in het voorgaande sportjaar krijgen de kans om indien mogelijk een tweede keer te komen trainen.

 

Praktische afspraken en informatie

Onze zwemmers dragen een aanspannende zwembroek of een sportbadpak, een badmuts van AZK en een degelijke zwembril tijdens de trainingen.

10 minuten voor de aanvang van de training. Afmelden graag tijdig via mail.

  • Sportteam 1-4
    • Minstens 60% aanwezigheid = 1 training in de week
    • Minstens 75% aanwezigheid = 2 trainingen in de week
  • Sportteam 5
    • Minstens 60% aanwezigheid = 1 training in de week
    • Minstens 75% aanwezigheid = 2 trainingen in de week

Wedstrijden

Interne

Zwemmers worden aangemoedigd om hieraan deel te nemen. Zo kunnen ze ook eens laten zien hoe goed ze gevorderd zijn. We organiseren jaarlijks onze clubkampioenschappen en ook een Paco-wedstrijd.

Ook in de maand december organiseren we nog een interne wedstrijd waarin deze zwemmers kunnen deelnemen.

Externe

Naast eigen wedstrijden nemen we 1 keer in de maand of om de 2 maanden deel aan wedstrijden die buitenshuis worden georganiseerd. Hier kunnen de zwemmers proeven van het wedstrijdzwemmen.

De Paco’s en de niet-vergunninghouders wedstrijden zijn voor alle zwemmers van het sport- en conditieteam.   

Andere

Dit organiseren we jaarlijks voor heel het sport- en conditieteam.

Elk jaar wordt er ook een zwemkamp georganiseerd voor alle zwemmers. Het zwemkamp gaat door begin juli.

Indien de gelegenheid zich voordoet en er extra banen vrijkomen, dan organiseren we een extra training/workshop waarin we ons focussen op 1 bepaald onderdeel binnen de zwemsport.

Onze trainers