VJTC

Tijdens het weekend van 12 februari vond de Vlaamse Jeugd Talent Challenge plaats in de Wezenberg te Antwerpen. AZK werd vertegenwoordigd door Julie Luyten, Marit van Ginneken, Hanne Ceulemans en Warre van Ginneken. Kasper en Hannes waren de trainers van dienst.

Het was een zware wedstrijd in een indrukwekkend zwembad. Marit zwom voor de allereerste keer een 100m vlinderslag en dit meteen in een 50m bad. Ze deed het fantastisch en eindigde in 1’34″47. Ze zwom in totaal 5 wedstrijden, zwom 4 besttijden en eindigde op een mooie 14e plaats in het eindklassement bij de 11 jarige meisjes.

Julie begon aarzelend met haar 400m vrije slag maar eens ze op gang kwam was ze niet meer te houden. Op de 100m schoolslag zwom ze maar liefst 4 seconden sneller als vorige maand. In totaal zwom ze 4 besttijden en eindigde ze op een knappe 13e plaats in het eindklassement bij de 11 jarige meisjes.

Hanne maakte een foutje op de 200m wisselslag waardoor ze jammer genoeg gediskwalificeerd werd. Maar ze zette dit knap recht met een indrukwekkende 100m vlinderslag. Met 1’13″14 zwom ze maar liefst 2 seconden onder haar besttijd in klein bad! Met ook nog een besttijd op 100m rugslag en een A-tijd op 200m vrije slag was haar weekend meer dan geslaagd! Ze eindigde op een mooie 38e plaats bij de 14-jarige meisjes.

Warre zwom na een zwaar weekend nog een zeer knappe 100m vlinderslag in 1’07″58. Eindigen deed hij zondagavond in de finale van de 200m rugslag. Daarbij verbeterde hij zijn besttijd van in de reeksen nog eens met een seconde tot 2’29″08, knap gedaan Warre! Met 5 besttijden eindigde hij op een mooie 21e plaats bij de 15 jarige jongens.

Zwemmers en trainers hebben genoten van het weekend en kijken al uit naar volgende week. Volgend weekend zwemt onze competitieploeg in Geel en proberen ze hun topvorm weer om te zetten in mooie prestaties. Veel succes allemaal!!